Laatste nieuws!

LAATSTE NIEUWS

 

Binnenkort treft u hier meer informatie aan over editie 2018 en welke veranderingen er allemaal gaan plaatsvinden, houdt onze website dus in de gaten!

 

 

 

Impressie editie 2017

Een wazig zonnetje breekt ‘s morgens de lucht boven Hoensbroek open, rond 13:00 uur begint het al lekker warm te worden. De Markt stroomt inmiddels langzaam vol met voornamelijk jongeren en gezinnen met kinderen. Het is heerlijk toeven op de bankjes op het plein en de bezoekers genieten van de eerste klanken van de band Till Time. Later die middag zijn er nog dansdemonstraties en optredens van andere bands en artiesten. Presentator Sander Bossink, tevens voorzitter en organisator van het Oranje Festival Gebrook, praat de hele dag het programma aan elkaar. De marktkraampjes worden druk bezocht en ook de kinderattracties zijn de hele dag druk bezet met soms even rijen voor de pannakooi. Rond de klok van zes uur treedt de headliner van dit festival op, StukTV. De oudere generatie fronst even met de wenkbrauwen als Sander de naam die middag al diverse malen laat vallen maar de jeugd staat al vroeg vóór het podium voor hun helden. StukTV, voornamelijk bekend van hun vlogs op Youtube en bestaande uit Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt, zijn inmiddels een grote hit op én buiten het wereldwijde web.

 

Giel en Thomas staan die dag achter de draaitafels en zwepen het publiek op met aanstekelijke house deuntjes en

pakkende meezingers en Stefan is de aanjager voor het publiek. Hun muziek gaat erin als zoete koek en het publiek,

zowel jong als oud, geniet met volle teugen. Één van de hoogtepunten van hun show is het moment dat er plots

‘All I want for Christmas’ wordt ingestart en Stefan honderden rode kerstmutsen het publiek ingooit.

Voor de nietsvermoedende omstanders moet het een raar gezicht zijn geweest dat mensen met kerstmutsen op

een Koningsdagfestival vieren maar de sfeer is er niet minder om.

 

 

 

 

Later die avond, vlak voordat het spectaculaire vuurwerk een einde betekent maakt aan deze bijzondere dag, draait DJ Potato nog enkele beukende hardcore platen. Een kleine plaatselijke aardbeving lijkt in de maak als hij happy hardcore draait en iedereen op de markt zich weer even in de 90’s waant met hun jumpstyle danspassen, ook nu is de sfeer allom gemoedelijk en vooral gezellig. “Dit is waar we het voor doen. Mensen in Hoensbroek te zien gezieten tijdens één van de nog weinige evenementen die er plaatsvindt in Gebrook. Terwijl er in Heerlen weer een paar ton is uitbesteed aan een peperduur winterfestival in het centrum van Heerlen moet Hoensbroek het doen met enkele eigen ‘pareltjes’ zoals het Oranje Festival Gebrook maar ook de braderie, en dat voor een véél kleiner budget. Er zijn mijn inziens te weinig hoogtepunten en evenementen in Hoensbroek dus je ziet de mensen er hier met volle teugen van genieten. Het is ieder jaar weer keihard werken om met een kleine groep vrijwilligers dit festival mogelijk te maken maar als je zoals vandaag de mensen weer plezier ziet hebben met elkaar dan weet je waar je het voor doet”. Aldus Sander Bossink, die graag zou zien dat er meer activiteiten en evenementen zouden plaatsvinden in Hoensbroek, al dan niet ondersteunt door de gemeente Heerlen.

Rond 21.30 uur arriveert een grote groep kinderen vanaf Kasteel Hoensbroek met hun lampionnen op de Markt, een optocht georganiseerd door de plaatselijke politieke partij PHB van Jan Horssels.Rond 22:00 uur ontbrand de vuurwerkshow naast de Kleine Sint Jan en iedereen kijkt met bewondering naar het prachtige kleurenspectakel dat rondom het sfeervolle kerkje plaatsvind. Een kwartier later is het afgelopen en een groot applaus valt ten deel aan de vuurwerkmakers. Wederom een geslaagd festival, maar voor hoe lang nog? Zowel de subsidies als ook de vuurwerklocatie zelf staat momenteel enorm onder druk.

 

“ We hopen dit volgend jaar weer mogelijk te kunnen maken maar eerlijk gezegd wordt het ieder jaar moeilijker en moeilijker. We bieden graag een stukje kwaliteit met ons festival omdat we vanaf het begin de toon hebben gezet maar op deze manier weet ik niet zeker of we het volgend jaar weer gaan redden” aldus de voorzitter. De markt stroomt leeg, het podium wordt afgebroken en iedereen gaat weer tevreden naar huis. Hopelijk tot volgend jaar dan maar?

 

Donderdag 30 maart 2017

 

WIN EEN MEET EN GREET MET DE BOYS VAN STUK TV!

Tijdens het Oranje Festival Gebrook 2017 is de hoofdact STUK TV, dé meest populaire vloggers van Nederland! En jij kunt een meet en greet winnen met deze boys? Hoe? Simpel, maak je eigen vlog waarin je verteld wat je zo leuk vindt aan het Oranje Festival Gebrook en waarom jij deze Meet en Greet moet winnen. Daarna deel je hem op onze Facebook pagina en uiterlijk 20 april zal het bestuur uit alle inzendingen de leukste en meest originele vlogs twee winnaars worden gekozen. Wil jij meedoen? Volg dan snel onze FACEBOOK pagina en deel je vlog, succes!

HET ORANJE FESTIVAL GEBROOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: